Fakta Tentang Aprikot



1. Biji Aprikot boleh dimakan secara bersama dengan buah-buahan lain atau di tumbuk kasar dan di makan dengan ais krim, roti atau nasi atau sebarang makanan lain.

2. Bagi mereka yang sihat digalakkan agar memakan sumber makanan B17 ini sebanyak 10 biji sehari untuk mengekalkan keremajaan sel-sel badan kita. Biji Aprikot sangat baik untuk apa jua keperluan badan manusia. Dengan memakan 10 biji aprikot setiap hari boleh mencegah daripada sel kanser terbentuk.

3. Simpan buah di dalam peti sejuk untuk mengekalkan keenakkan dan mengekalkan nutrient. Ianya tahan selama 8 bulan dan sekiranya diletak di luar akan tahan sehingga 6 bulan.

4. Boleh makan aprikot bersama dengan jus sitrus (nenas atau air limau nipis) tanpa gula tetapi dengan sedikit madu asli adalah sangat bagus untuk mempercepatkan proses mematikan sel kanser.

5. Apricot tidak berbahaya jika makan dalam kuantiti banyak dalam sehari. Ianya bukan racun kepada sel normal tetapi racun kepada abnormal sel sahaja. Sumber :  http://www.worldwithoutcancer.org.uk/